Chleb - czy wiesz co jesz?
Prawdziwy chleb powinien się składać tylko z mąki, wody, soli i zakwasu, względnie drożdży. A ile takiego chleba jest na rynku? Co tak naprawdę jemy?
hahacz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 3
Prawdziwy chleb powinien się składać tylko z mąki, wody, soli i zakwasu, względnie drożdży. A ile takiego chleba jest na rynku? Co tak naprawdę jemy?
hahacz z
Komentarze (3)
najlepsze
|
|
|
1. Kiedyś chleb można było jeść przez tydzień - No rzeczywiście. Jeśli na dzień następny PRAWDZIWY chleb ma wszystkie atrybuty dnia pierwszego to więcej chemii niż chleba. Już nie wspomne po tygodniu jakie to jest nie do przełknięcia. Bądź co bądź chleb powinno się zjadać w 1-2dni bo potem staje się niejadalny. Chyba że z marketu tam jest tak jakby dłuższy termin przydatności
2. Najgorszej jakości mąka to mąka pszenna - może i racja ale k%%@a mać jest to powiedziane w takim tonie jak mąka pszenna to był śmieć, a z samej mąki pszennej można robić naprawdę genialne chleby (może nie tyle w Polsce, ale w Francji bez problemu dostaniemy pieczywo takie i jest przepyszne). Poza tym najbardziej popularny w Polsce chleb BATLON (waga 1,2kg) jest chlebem mieszanym (na zakwasie ale z dodatkiem mąki pszennej) i nikt nie narzeka od setek lat na skład. Chleb pszenny na drożdżach jest jak najbardziej smaczny i niemal nie odstępuje żytniemu.
3.
Hahaha - film zapewne nagrywany za pośrednictwem dekodera technisatu :D